Verifierade Användare
0 +
Aktiva Annonser
0 +
Omplacerade Djur
0 +

Om ReShelter

Reshelter är Sveriges första plattform som inriktar sig på att hjälpa djur som behöver hitta ett nytt hem blir sedda. Vårt mål är att göra det så smidigt som möjligt att annonsera för att du ska hunna hitta ett nytt hem åt ditt djur.

Varför Välja Oss?

Att skaffa djur är ett stort ansvar och alla djur behöver en trygg plats som skänker dem kärlek och omtanke. Vi strävar efter att hjälpa djuren att hitta sitt för alltid hem genom att skapa en mötesplats med fokus på just detta.

Att adoptera en husdjur från ReShelter eller är ett bra sätt att ge ett djur i behov ett kärleksfull hem. Dessa djur söker ofta en andra chans efter att ha blivit övergivna eller inte fått den uppskattning och tid djuret krävt av sina tidigare ägare.

Att adoptera ett djur räddar inte bara livet på djuret du adopterar, det öppnar också upp utrymme för ett annat djur i behov. Genom att adoptera ett djur stödjer du också det goda arbetet, som är beroende av adoptioner för att kunna fortsätta att hjälpa djur. Överväg att adoptera ett djur i behov av hjälp innan du tingar hos en uppfödare. 

Resan som ledde till ReShelter

I Sverige förändrade mötet med en övergiven katt livets riktning, vilket ledde till skapandet av ReShelter. Historien tar sin början i en sommardag 2016. 

På verandan till en liten stuga, som årligen besöktes under de varmare månaderna, gjorde sig plötsligt en katt sällskap. Katten tryckte sig mot sällskapet för att få uppmärksamhet och mottog några klappar. Molnen hopade sig och himlen färgades grå, men katten visade inget intresse av att lämna platsen. På grund av det närmande ovädret gick personen tillbaka in i stugan och tänkte inte mer på katten då det ofta vandrade katter i området. Timmarna gick och katten fortsatte att ströva omkring utanför.

Katten dök upp om och om igen, timme efter timme, oavsett väder. Med tiden märktes det att han blev tunnare. Beslutet togs att fråga runt i det lilla samhället på den avlägsna orten för att ta reda på vem katten tillhörde. Snart hade varje dörr i byn knackats på och varje möjlig person frågats ut. Tyvärr ledde detta inte till några framsteg i att identifiera kattens ägare. Affischer sattes upp, telefonsamtal gjordes och katten matades under väntan.

Efter nästan sex veckor accepterades det att katten måste ha blivit övergiven. Ett ansvar togs för att hitta ett nytt hem åt honom. Det fanns få alternativ: att sätta upp en annons online på olika plattformar eller att erbjuda honom till en lokal bonde, i hopp om att de skulle bry sig om honom. Inget alternativ kändes dock tillfredsställande.

Det blev en prioritet att säkerställa att katten aldrig skulle överges igen, en uppgift som snabbt visade sig vara allt annat än enkel. Alla möjliga lösningar saknade en viktig ingrediens: förtroende. Efter en del svårigheter adopterades katten av en vän till familjen. Denna händelse tände en passion för att göra det lättare, inte bara för katter utan för alla husdjur, att hitta kärleksfulla hem vid behov. Så grundades ReShelter, ett löfte att hjälpa varje husdjur att finna ett kärleksfullt hem, oavsett de utmaningar som kan uppstå.